De Praktijkschool is een opleidingscentrum voor volwassenen vanaf 18 jaar waar je begeleid wordt om op professionele wijze jouw droom als schoonheidsspecialist(e), pedicure of massagetherapeut waar te maken.Wij leren jou de meest gevraagde competenties aan.

Als je ervoor kiest om een van deze opleidingen bij ons te volgen, garanderen wij je een top opleiding die van jou een uitzonderlijk en vakbekwaam specialist maakt met een hoog kwaliteitsniveau.

Kiezen voor De Praktijkschool is niet enkel kiezen voor kwaliteit. Los van de professionele aanpak zorgen wij er ook voor dat je vanaf het eerste uur aan de slag kan tijdens de lessen. Alle nodige materialen zijn in het cursusgeld inbegrepen en staan gedurende de volledige opleiding in het lokaal ter beschikking. Wegens hygiƫnische redenen, vragen we je om zelf de nodige handdoeken te voorzien.

Degelijke kennis

Je docent heeft een onmiskenbare kennis van elke discipline. In elke les gaan we meteen praktisch aan de slag en onderbouwen we dit met de bijhorende theorie. Het hoe en waarom van elke behandeling die je aanleert, wordt stap per stap uitgelegd. Zo kan je later een duidelijke uitleg geven aan je klant wanneer deze een theoretische vraag stelt. Het staat vrij om tijdens de les notities te maken.

Evaluatie

Om jezelf ervan te overtuigen dat je op de goede weg bent geeft de docent je met regelmaat een toelichting betreffende je vooruitgang.

Kleine groepen

Omdat het aanbieden van kwalitatieve lessen enkel kan wanneer de docent voldoende de tijd heeft om elke cursist met de meeste aandacht te begeleiden, kiezen wij ervoor om het aantal cursisten per inschrijving te beperken. Je komt in een kleine groep mensen terecht die samen met jou aan hetzelfde doel werken: een volwaardig en bekwaam schoonheidsspecialist, voetverzorger of massagetherapeut worden.

Certificaten & diploma

Van elke opleiding die je volgt wordt er na voltooiing een praktijkdiploma van De Praktijkschool uitgereikt.

Hoofd- of bijberoep

Alle opleidingen worden door een zeer ervaren docent gegeven die je in een mum van tijd naar je einddoel zal begeleiden. Indien je met de opgedane kennis aan de slag wil in bijberoep of als voltijds zelfstandige en u bent reeds in het bezit van een attest bijdrijfsbeheer kan dit vanaf januari 2018. Indien je voor 2018 op zelfstandige basis aan de slag wil gaan, dien je nog een theoretisch examen af te leggen bij de Centrale Examencommissie te Brussel.