Welkom in de wereld van totale ontspanning! Massage maakt hormoonstoffen aan die ons een gevoel geven van welbehagen. Een behandeling zal niet alleen de stressimpact van het dagelijks leven wegnemen, maar heeft ook aanzienlijk veel andere positieve effecten op het lichaam. Zo verhoogt het de oa. de afweer van het immuunsysteem en werkt het bloeddruk- en hartslagverlagend. Daarnaast helpt het de spieren te ontspannen en het lichaam en de huid soepel te houden. Door toepassing van specifieke technieken voeren we tal van afvalstoffen af waardoor een massage dagenlang na de toepassing nog effect blijft hebben op ons lichaam.
Als massagetherapeut leer je alle vaardigheden aan om een volledig ontspannende of relaxerende lichaamsmassage toe te passen. Na deze opleiding kan je aan de slag als zelfstandige in een eigen praktijk of aan huis, in sportclubs of wellnesscentra.

Voor deze opleiding is geen voorkennis vereist.

Programma

  • Anatomie, pathologie en fysiologie
  • Contra-indicaties + anamnese
  • Installeren van een klant
  • Intermitterend drukken
  • Effleurages
  • Knedingen
  • Fricties
  • Schuddingen
  • Tapotages

De lessen gaan door in een professionele omgeving met een beperkt aantal deelnemers per cursus. De opleiding wordt gegeven door een ervaren vakdocent die een deskundige van je maakt en dit zowel in de theorie als in de praktijk.

Diploma en examen
Wanneer je aan alle lessen hebt deelgenomen, ontvang je op het einde van de reeks een diploma van De Praktijkschool. Hiermee kan je in combinatie met het attest bedrijfsbeheer vanaf begin 2018 aan de slag als zelfstandige. Wens je sneller een praktijk op te richten? Dan kan je een examen afleggen bij de centrale examencommissie te Brussel om het vestigingsattest te behalen.

Specialiseren in deze discipline?
Chinese hoofd- nek- en schoudermassage
Relaxerende rugmassage + pakking
Voetmassage
Voetreflexologie
Cupping rugmassage
Bindweefselmassage

 

Lesdatums

Opleidingen (10 lessen van 19u tot 22u)
Avondopleiding ( 8 lessen van 19u tot 22u)
Startdatum 9 nov 2017
Weekendopleiding ( 4 lessen van 9u30 tot 15u30)
Startdatum 7 okt 2017
9 – 16 – 23 – 30 nov – 7 – 14 – 21 dec 2017 – 11 jan 2018 7 okt 2017 – 25 nov 2017 – 2 – 16 dec 2017

DETAILS

Prijs €550
Max. aantal inschrijvingen 14